KAKO IN ZAKAJ JE NASTAL HARMO NATIO

MOJE SANJE SO, DA POSTANEM ENA OD NAJBOLJŠIH TRANSFORMACIJSKIH UČITELJIC NA SVETU ... OZIROMA BOLJE REČENO: NAJBOLJŠA ZA SVET.

PODROČJE, KI ME POSEBEJ KLIČE K SOUSTVARJANJU SPREMEMB, SO DELOVNA OKOLJA.

SANJAM O TEM, DA BI BILA SLOVENSKA PODJETJA NAPOLNJENA S SMISLOM, HVALEŽNOSTJO IN SMEHOM.

SANJAM O POSLOVNEM KLUBU "VESELA PODJETJA", KI BO POVEZOVAL ŠTEVILNE USPEŠNE DELODAJALCE IN POGUMNE VODJE, KI USTVARJAJO VISOKO-VIBRACIJSKA DELOVNA OKOLJA. KLUB BO DELOVAL V SLOVENIJI IN NA PODROČJU BIVŠE JUGE.

STOJIM ZA TO, DA SE RAZKRINKAJO LAŽI IN DESTRUKTIVNI NAČINI RAZMIŠLJANJA TER DA NAJDEMO POT NAZAJ K SVOJI RESNIČNI BITI.

STOJIM ZA PRIHODNOST, KJER LJUDJE ŽIVIMO V HARMONIJI SAMI S SEBOJ IN Z MATERJO NARAVO.

STOJIM ZA NAŠO PRAVICO, DA ŽIVIMO RADOSTNO, VESELO, V OBILJU DOBREGA; DA USPEVAMO IN CVETIMO: DA RAZVIJAMO SVOJE NAJVIŠJE POTENCIALE.

---

"Najbolj bom pogrešala tvoj smeh," mi je rekla sodelavka, ko sem konec leta 2016 zapuščala prvotno službo v marketingu. Tam sem več let z besedami negovala ugledne kozmetične znamke in za vedno bom hvaležna za to izkušnjo in ljudi, katere sem tam spoznala. Ob vsakem slovesu je tudi meni bilo težko ... A klic srca je bil glasen, želja po spremembi močna. Vizije v podjetju nisem videla, zato sem se podala v neznano iskati svojo - kar je potem trajalo skoraj 4 leta.

V tem obdobju sem se med drugim preizkusila (in odlično odrezala :P) v eni nepričakovani vlogi: kot animatorka v hotelu na Majorki. Poleg mnogo lepega in zabavnega, sem v tej službi na lastni koži doživela, kako naporno in neučinkovito je, če se s strani vodstva dopušča ali celo sproža kakršnakoli drama - negativna energija, obrekovanje, nerganje, kazanje s prstom, pretirana kritičnost, strah ... Je kot virus, ki napada celice in niža uspešnost ekipe. Skoraj tako kot dolgčas ali nesmiselne zadolžitve, za katere nimaš nikakršne možnosti odločanja (pomanjkanje avtonomije). "Komaj čakam, da bom sama svoj šef!" sem si večkrat potihoma dejala in dajala korajžo. Moja varna oaza je bil mini-club, za katerega sem bila odgovorna.

Večji del delovnika sem preživljala v družbi otrok in se od njih veliko naučila. Opominjali so me, kakšna je naša resnična narava ... Radovednost, ustvarjalnost, veselje, navdušenje, ŽIVOST! Spoznala sem tudi, kako blagodejne učinke na počutje ima redna doza igrivosti, sploh, kadar smo med igro padli v stanje 'flow-a'. Preko dela z otroki sem trenirala improvizacijo in prisotnost v trenutku. Pa še kaj. Občasno sem vodila tudi jogo smeha za odrasle goste, nastopala v igranih predstavah. Poleg tega sem vsa štiri leta svojega 'vision-questa' in še vsaj pet let prej neprestano srkala znanja s področja osebnostne rasti, pozitivne psihologije, znanosti sreče na delu, dela z energijo in metafizike. Prebrala ogromno knjig, se udeležila raznoraznih tečajev, izkusila marsikaj prijetnega pa tudi kaj bolečega ... Ne zaman. Saj lahko danes z velikim zanosom vsa ta bogata znanja, spoznanja in ideje tkem v HARMO NATIO zabavno-izobraževalne programe in svetovanje.

Z željo ...

Da podpiram delodajalce pri dvigovanju kakovosti delovnih mest v Sloveniji in drugje.

Pripomorem k temu, da bodo ljudje z večjim veseljem hodili v službo. Brez občutka, da morajo kateri del sebe pustiti pred vrati. In da se bodo čim pogosteje vračali domov z dela s prijetnimi občutki izpopolnjenosti in zadovoljstva.

Še globji ZAKAJ, ki poganja moje udejstvovanje pa je to: S svojim delom želim opazno prispevati k temu, da bodo današnji in jutrišnji otroci imeli čim bolj srečne starše. To jim privoščim.

Starše, ki niso v primežu kroničnega stresa ... Posledično bo odraščanje teh otrok varnejše, prijaznejše, spodbudnejše za njihov razvoj. Saj ko smo srečni, smo enostavno boljši ljudje ...  Ko smo srečni, manj škodimo in sodimo, bolje ljubimo, blagodejno delujemo (medtem ko nas odvečni stres dokazano dela neumnejše oz. primitivnejše).

 To so spremembe, ki sem si jih na dnu srca že od vedno želela.

Zase. Za druge. Za vse.

estitka-barbara-1993-1 001jpg

To čestitko sem za starše naredila v vrtcu v Mirnu pri Gorici, kjer sem odraščala.

Spodnjo pesmico V SODELOVANJU Z VETROM, ki tudi govori o sreči, pa iz duše prelila pred parimi leti.


V SODELOVANJU Z VETROM-pesemjpg

Vse to in mnogo več predstavlja ozadje moje zgodbe in zgodbe podjetja HARMO NATIO. V zadovoljstvo mi je, da danes čutim, da sem, kjer moram biti. In veselim se uspešnih sodelovanj in poznanstev, ki se morajo zgoditi; semen, ki imajo za vzkliti in obroditi.

Hvala vsem, ki mi boste na tej poti izkazali zaupanje in podporo.